[ANIME] Avatar

Praat hier over andere tv series en/of animes.
Jeanz
Encoder
Encoder
Berichten: 848
Lid geworden op: 13-10-2009 21:23

[ANIME] Avatar

Bericht door Jeanz » 01-02-2010 22:05

Het verhaal

De legende van Aang speelt zich af in een alternatieve wereld, deze is sterk beïnvloed door culturele invloeden uit Aziatische (Chinees en Japans), Indiaanse en Inuit culturen. In deze wereld leven mensen, fantasiedieren en geesten, verdeeld over vier grote naties: de Waterstammen, het Aarderijk, de Vuurnatie en de Luchtnomaden. Deze vier elementen linken weer naar de theorie van Empedocles, die beweerde dat alles in de natuur is opgebouwd uit deze vier grondstoffen. Elke natie is sterk verbonden aan één van de vier elementen en in elke natie zijn er meesters die het element van hun natie kunnen sturen. Er is één persoon die alle vier de elementen kan sturen, dit is de avatar; hij is de menselijke manifestatie van de Geest van de Aarde en is tevens de brug tussen de geestenwereld en de fysieke wereld. Zijn taak is om vrede en stabiliteit te brengen én te handhaven in de wereld. Het woord avatar komt uit het Sanskriet (avatāra) en betekent: 'de incarnatie'. Een avatar wordt net als een mens geboren, maar is feitelijk de reïncarnatie van de vorige avatar. Wanneer een avatar sterft, reïncarneert de avatargeest in een ongeboren baby, die geboren wordt in de volgende natie van de cyclus. De cyclus gaat van de Waterstammen naar het Aarderijk, naar de Vuurnatie, naar de Luchtnomaden en vervolgens weer naar de Waterstammen. Door de eeuwen heen zijn er talloze incarnaties van de avatar geweest, zoals avatar Roku uit de Vuurnatie voor Aang, en avatar Kyoshi uit het Aarderijk voor Roku, en avatar Kuruk van de Noordelijke Waterstam de avatar voor Kyoshi, en avatar Yangchen een luchtnomade de avatar voor Kuruk. Naast het sturen van alle vier de elementen heeft de avatar ook nog een superkracht, deze staat bekend als de avatartrance, de avatartrance is een verdedigingssysteem. Wanneer de avatar in deze staat verkeert combineert hij alle kracht van zijn vorige levens in één gigantische energiestoot die hij tegen zijn vijanden kan richten. Hoewel de avatartrance ongekend krachtig is, is de avatar tijdens de avatartrance ook het kwetsbaarst. Wanneer een avatar wordt gedood terwijl hij in de avatartrance verkeert zal de avatargeest sterven, de cyclus verbroken worden en de avatargeest zal niet herboren worden. De avatar zal ophouden te bestaan.
Aang wordt geboren bij de luchtnomaden, zijn voorganger avatar Roku, is gestorven en de Vuurnatie zint op een imperialistische oorlog onder leiding van vuurheer Sozin; vuurheer Sozin weet dat de avatargeest zal worden herboren bij de luchtnomaden en hij beraamt een aanval op de pacifistische luchtnomaden. Aang wordt opgevoed door monniken en leert van hen luchtsturen. Aang’s mentor en vriend, monnik Gyatso, weet reeds langere tijd dat Aang de avatar is, zonder dat Aang dit zelf weet. Een avatar wordt geïdentificeerd doordat hij als klein kind, uit een enorme berg met speeltjes, juist die exemplaren zal uitkiezen welke de vorige avatar ook uitkoos om mee te spelen. Hier is een duidelijke parallel met de Tibetaans boeddhistische Filosofie, want ook de dalai lama is volgens de overtuiging, de reïncarnatie van de vorige dalai lama. Daar de dalai lama wordt opgevoed met de wetenschap de reïncarnatie te zijn van de vorige dalai lama, zo wordt een avatar doorgaans pas ingelicht over zijn lot rond zijn puberteit. Wanneer dan de avatar erkent de nieuwe avatar te zijn, is het tijd om de andere elementen te leren sturen. Maar Aang wordt reeds eerder door de hoofdmonniken verteld dat hij de avatar is. Zij maken zich zorgen over de situatie in de wereld nu de vuurnatie zich aan het bewapenen is.
Aang heeft geen tijd meer om kind te zijn, hij moet leren de elementen te sturen en dreigt te worden weggestuurd naar de Oostelijke Luchttempel. Aang die heimelijk dit gesprek tussen de monniken afluistert, is bang om van zijn vriend en mentor, monnik Gyatso, te worden gescheiden en besluit te vluchten op zijn vliegende bizon Appa; zij geraken in een vreselijke storm boven zee, waardoor ze samen in de woeste golven terechtkomen. Aang's avatargeest activeert zichzelf (in tijden van nood) en maakt een enorme Luchtbal die tenslotte bevriest en hier blijft hij honderd jaar lang opgesloten; tot de dag dat Katara en Sokka hem vinden en bevrijden. Aang, die geen dag ouder lijkt te zijn geworden in al die tijd, leert al snel dat er erg veel is veranderd in honderd jaar. De Vuurnatie heeft de imperialistische oorlog uitgevoerd, men heeft al in vele jaren geen luchtnomaden meer gezien en iedereen leeft in angst. Echter Katara heeft goede hoop dat de avatar zal terugkeren en dat er betere tijden zullen aanbreken, niet wetende dat Aang de avatar is. Aang tracht aanvankelijk onder zijn lot uit te komen, hij voelt de zware last van zijn lot als een onoverkomelijk, maar hij realiseert zich al snel dat de wereld hem nodig heeft en dat mensen op hem rekenen. Aang moet wel, over een jaar komt Sozins komeet, deze komeet geeft elke vuurstuurder een enorme kracht en is dan onverslaanbaar; vuurheer Ozai zal dan proberen het laatste beetje verzet hardhanding in de kiem te smoren. Aang moet leren de elementen te sturen, gelukkig helpen zijn nieuwe vrienden Katara - zelf een watermeester - en sokka hem om zijn doel te bereiken. Later ontmoeten zij ook nog de rebelse Toph, een blind meisje, zij is echter een zeer sterk aardemeester. Hoewel zij blind is kan zij toch 'zien', dit doet zij niet met haar ogen, maar met haar voeten, zo neemt zij trillingen waar in de aarde; dit is de reden dat zij nooit schoenen draagt. Later wanneer zij gevangen is genomen komt ze tot de ontdekking dat ze ook metaal kan sturen. Team Avatar - zoals Sokka het placht te noemen - wordt echter wel op de hielen gezeten door de verbannen Prins Zuko en zijn oom Iroh, die de avatar trachten te vangen opdat Zuko's eer weer zal worden hersteld nadat hij die had beschaamd in de ogen van zijn vader vuurheer Ozai.
Aang leert de elementen in de volgorde van de avatarcyclus en omdat hij een luchtmeester is, moet hij beginnen met water, waarna hij zich kan toeleggen op aarde en daarna vuur. Voor een avatar is het leren van het tegenovergestelde element het moeilijkst: lucht en aarde / water en vuur. Aang is geboren als een luchtstuurder, dus heeft hij in het begin veel moeite met het onder de knie krijgen van aarde, toch lukt het hem. Het is hem immers al eerder gelukt (vorige 'levens'). Wanneer Aang dan alle vier de elementen heeft leren sturen en hij heeft geleerd de avartrance te beheersen is het tijd om vuurheer Ozai met zijn verschrikkelijke plannen te stoppen. Aang is nog in conflict met zichzelf: Om vuurheer Ozai te stoppen moet hij hem (volgens velen) doden. Alleen voelt hij aan dat dit niet de juiste weg is. In de slotfase van het verhaal, op het moment dat hij het gevecht met Ozai kan beëindigen door hem te doden, besluit hij om het niet te doen, met krachten die alleen de avatar kan bezitten (hij heeft van een Leeuwschildpad geleerd hoe hij energie moet sturen), weet hij de stuurkrachten in vuurheer Ozai te vernietigen, waardoor hij nooit meer vuur zal kunnen gebruiken, om nooit meer iemand pijn te kunnen doen

~ Wikipedia

PS : Sorry voor de lange tekst, maar het is nu eenmaal een vrij uitgebreid en ingewikkeld verhaal

Klik hier om de trailer van Avatar The Last Airbender te kijken.

Klik hier om naar het download topic te gaan
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Gast

Bericht door Gast » 01-02-2010 22:17

Whoehoe, movie coming up! :D

Zer0Z14
Frontier Brain
Frontier Brain
Berichten: 1076
Lid geworden op: 13-10-2009 20:05

Bericht door Zer0Z14 » 02-02-2010 13:16

De film van Nickelodeon's Avatar zal door echte mensen gespeeld worden. Er is heel veel geprotesteerd tegen deze film, omdat mensen denken dat het heel slecht gemaakt zal worden. :lol: Door de special effects.

Jeanz
Encoder
Encoder
Berichten: 848
Lid geworden op: 13-10-2009 21:23

Bericht door Jeanz » 02-02-2010 21:32

De Film komt op 2 Juli in de Verenigde Staten uit!
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Gast

Bericht door Gast » 02-02-2010 22:16

Ik zie juist liever een live-action film.
Lijkt me wel vet, weer een soort "superhero" movie als: X-men, spiderman etc.

Anubis4ever1
Encoder
Encoder
Berichten: 165
Lid geworden op: 29-11-2009 15:34

Bericht door Anubis4ever1 » 03-02-2010 07:22

ja die lijkt me super
op youtube staat de trailer in het duits
kan iemand zeggen of het de echte trailer is en gene fanmade

Zer0Z14
Frontier Brain
Frontier Brain
Berichten: 1076
Lid geworden op: 13-10-2009 20:05

Bericht door Zer0Z14 » 03-02-2010 23:10

Welke trailer? Kan je een link geven?

Anubis4ever1
Encoder
Encoder
Berichten: 165
Lid geworden op: 29-11-2009 15:34

Bericht door Anubis4ever1 » 04-02-2010 07:31

sorry kwas hem vergeten te geven hier is ie
http://www.youtube.com/watch?v=9W1dhqc-JBs

Rik-S11
Pro Trainer
Pro Trainer
Berichten: 373
Lid geworden op: 15-12-2009 10:48

Bericht door Rik-S11 » 04-02-2010 16:27

Het filmpje is Engels en niet Duits en ik denk dat het echt is (te mooi voor fanmade)
Hier staat nog niks bijzonders. Als ik iets speciaals te vertellen heb, kun je dat hier misschien wel lezen.

Zer0Z14
Frontier Brain
Frontier Brain
Berichten: 1076
Lid geworden op: 13-10-2009 20:05

Bericht door Zer0Z14 » 04-02-2010 16:55

Het is 100% echt. De uploader is een partner van YouTube en dus officieel. De naam van de uploader is ook Hollywoodstreams. Zeker weten echt.

Plaats reactie