Film 12: Arceus en het Juweel des Levens

Praat hier over de Pokémon Anime, Films of Specials.
Plaats reactie
Max
Beheerder
Beheerder
Berichten: 1210
Lid geworden op: 07-10-2009 17:38

Film 12: Arceus en het Juweel des Levens

Bericht door Max » 11-10-2009 09:52

Duizenden jaren in het verleden, kwam de legendarische Alfa Pokémon Arceus naar de aarde om een "Juweel des Levens" te halen dat hij had uitgeleend aan een man genaamd Damos. Damos had Arceus echter verraden en viel met een groot leger van Pokémon aan. Na het doden van Damos in de tegenaanval, ging Arceus slapen, zwerend om alle mensen bij zijn eerstvolgende terugkeer op basis van Damos' handelingen te beoordelen.

Ash en zijn vrienden komen op een prachtig land genaamd Michīna Town. Als ze besluiten om de beroemde ruïnes te bezoeken, wordt er vlak bij hun een ruimtepoort geopend die bijna Ash's Pikachu en Dawn's Piplup opslokt. Sheena (die heeft het vermogen om te communiceren met een Pokémon's hart) is een bewaker van de ruïnes van de stad, en samen met haar partner Kevin, legt ze uit dat de strijd tussen Dialga en Palkia werd veroorzaakt door de enorme energie rond het langzaam ontwaken van Arceus. Sheena legt verder uit dat haar voorouder Damos, Arceus had verraden en zijn Levensjuweel had gestolen. Arceus keert binnenkort terug en Sheena heeft plannen om het Levensjuweel terug te geven aan Arceus om haar voorouder's vergissing recht te zetten.

Later wordt er een andere ruimtepoort veroorzaakt door Arceus die Dialga bijna opslokt, dus Sheena roept Palkia op om hem te verdedigen, en dan eindigt het conflict tussen hen voor eens en altijd. Maar de aanwezigheid van zowel Dialga en Palkia trekt snel Giratina aan, die nog steeds woedend op hen is voor de beschadiging van zijn wereld. De strijd tussen de drie goden breekt opnieuw uit, en Sheena is hulpeloos om het te stoppen omdat haar vermogen niet tot een Pokémon kan komen wiens hart is gevuld met woede. Giratina kalmeert pas wanneer hij zich Ash herinnert die hem heeft geholpen in het verslaan van Zero. Zodra Sheena het conflict ten slotte eindigt, keren de drie terug naar hun eigen werelden.

Kort daarna ontwaakt Arceus en keert hij terug om zijn Oordeel (aanval) te geven. Als Arceus Michīna vernietigt, probeert Sheena hem het Levensjuweel te geven. Hij kalmeert even, maar wordt dan nóg kwader wanneer hij beseft dat het Juweel wat Sheena bezit, nep is. Michīna blijft afbrokkelen door Arceus, totdat Dialga, Palkia en Giratina terug komen om het te stoppen. Palkia is in staat om Arceus lang genoeg bezig te houden, zodat Dialga iedereen, behalve Kevin terug in de tijd kan sturen om het verleden te veranderen.

Als de groep aankomt, zien ze Damos de tempel ingaan met het Levensjuweel op een staf.
Als ze hem volgen, zien ze hem wanneer hij Arceus verraad, maar dan wordt het duidelijk dat een andere man, gekleed in een rode toga en een Heatran en Bronzong bestuurd, er ook bij betrokken is . Bovendien lijkt Damos onder een soort hypnose te zijn. Wanneer Arceus hevig aanvalt, komen Ash en zijn vrienden samen met Damos en de andere man bijna tot hun dood, maar Sheena bidt weer snel tot Dialga en laat hen een beetje verder terug in de tijd te sturen.

Ondertussen in het heden, staat Arceus vóór in zijn strijd tegen het Drakentrio en verslaat hij Dialga.

Ash, Brock, Dawn en Sheena arriveren in de middag, enkele uren voordat Damos Arceus verraad. Sheena raakte in paniek toen ze besefte dat Dialga hen niet langer door de tijd kan sturen, en het werd nog erger toen een groep gewapende soldaten hen omringden. De man in de toga verschijnt met zijn Bronzong en gebruikt hypnose op iedereen, behalve Sheena. Ze probeert hem te waarschuwen voor wat er gaat gebeuren, dus hij geeft zijn bewakers een teken om de anderen weg te halen, terwijl hij Sheena ondervraagt.

Ash, Brock en Dawn worden in een gevangenis cel gegooid die bewaakt door een oude man en al snel beseffen ze dat ze de ruimte delen met Damos, die nog steeds de controle over zichzelf heeft, in tegenstelling tot wat ze eerder hadden gezien. De eerste reactie van de groep naar hem is duidelijk negatief, wat hem aanstoot. Damos legt uit dat in het verleden, de wereld werd bedreigd met vernietiging door het effect van een gigantische meteoor, maar Arceus tekkelde en vernietigde die. In die gebeurtenis verloor Arceus de zestien platen dat hem leven gaf en hij begon te sterven, dus Damos hielp ze vinden en hij genas Arceus. In ruil maakte Arceus vijf van de platen los om het Levensjuweel te vormen, zodat Damos Michīna kon maken, voorheen een verwaarloosd stuk land.
Het zou terug worden gegeven op de datum van de volgende zonsverduistering, maar Damos beweert dat hij niet van plan is het Juweel terug te geven.

Na het horen dat ze werden gevangen door een man met een Bronzong, identificeert Damos hem als Marcus. Terugdenkend realiseert Brock zich dat Marcus en Bronzong aanwezig waren op de plaats van Damos's verraad en zijn theorie is dat Marcus het meesterbrein is en dat hij de controle over Damos had door middel van Bronzong's hypnose.

Ondertussen is Marcus met Sheena aan het dineren. Ze legt alles uit aan hem, dat Damos Arceus gaat verraden en de wereld in gevaar loopt, dus Marcus stemt in haar te helpen bij het stoppen van hem.
Hij loopt dan naar een gebied dat verduisterd is door zijn Heatran en haalt stiekem het Levensjuweel van zijn staf voordat hij Sheena de lege staf laat zien. Sheena, onwetend van Marcus's ware aard, gaat uit eigen wil met hem mee naar de tempel.

Net op het nippertje, verschijnt er een Stekel-oor Pichu, waarmee Damos eerder bevriend was door hetzelfde vermogen als Sheena en geeft hem de sleutels van de gevangenis cel, zodat ze kunnen ontsnappen.

Terug bij de tempel begint de zonsverduistering en Arceus komt aan. Sheena vertelt hem dat Damos niet komt en probeert het Juweel aan hem te geven, dus voor Marcus de kans om aan te vallen op dezelfde manier als hoe hij Damos dwong. Groep Ash arriveert en Sheena komt in vrede met haar voorvader, terwijl Ash de echte schurk confronteert. Met zijn Monferno doet Ash pogingen om met Marcus te vechten, maar Heatran is veel te sterk en overheerst hen. In plaats daarvan probeert hij Marcus aan te vallen. Dat mislukt ook, maar Marcus laat het Juweel vallen. Het is bijna vernietigd, maar Ash slaagt erin het te herstellen.

Ondertussen verliest Arceus kracht door Marcus's aanval, en begint te sterven doordat gesmolten zilver op hem gegoten is. Damos en Sheena combineren hun vaardigheden en zijn in staat om de harten van Marcus's Pokémon, die bestuurd worden door het schild die ze dragen, aan te raken. Ash liet Pikachu de schilden op Bronzong en Heatran vernietigen met IJzer Staart. Dit bevrijdt hen, en zij vallen Marcus aan, terwijl de andere Pokémon de aanval proberen te stoppen. Marcus verteld, dat zelfs als hij faalt, Arceus nog steeds zal sterven, en de toekomst waar Ash en zijn vrienden uit kwamen zal ophouden te bestaan, wat betekent dat zij ook niet meer zullen bestaan. Trouw aan zijn woord verdwijnt Pikachu al snel, en Ash begint te verdwijnen wanneer hij pogingen doet om het Levensjuweel aan de bijna-dode Arceus te geven. Damos en Sheena, opnieuw combinerende van hun krachten, weten de laatste vonk van leven in Arceus’s hart te bereiken, waardoor hij genoeg kracht krijgt om het Juweel te absorberen en volledig te herstellen. Met Marcus’s plan gedwarsboomd, laat Arceus Pikachu tot leven herstellen, en hij laat groep Ash teruggaan naar juiste tijd.

Terug in het heden, blijkt dat dingen rustiger zijn geworden als gevolg van de veranderingen in het verleden. Maar dit is niet het geval - Arceus heeft Dialga, Palkia en Giratina volledig verslagen, en bereid zich voor op zijn laatste Oordeel aanval om Michīna te vernietigen. Ash riep hem, smeekte hem om te herinneren dat alles goed is gegaan in het verleden, en vlak voor de aanval begint, herinnert Arceus zich dat dit waar is en stopt zijn vernietiging. Met alles eindelijk weer normaal, geneest Arceus de drie draken en herstelt Michīna in goede staat, vervolgens wensen de vier goden, bij een definitief afscheid, Ash en zijn vrienden vaarwel en vertrekken naar hun respectievelijke werelden.

Bron: Bulbapedia
Vertaling: Zer0Z14


Opening: "Sta Sterk": http://www.youtube.com/watch?v=Dp3K3DdkXAM

Trailer (NL dub): http://www.youtube.com/watch?v=AtLRZ_Xc5pQ
Trailer (NL sub): http://www.youtube.com/watch?v=JLsxzyaAg6E

Download de film hier!

De link http://bit.ly/Movie12 verwijst naar deze pagina. Vertel het aan iedereen!
Afbeelding

Spinda
Beginner
Beginner
Berichten: 46
Lid geworden op: 30-10-2009 16:16

Bericht door Spinda » 31-10-2009 17:32

Ik wil de film héél graag zien hij lijkt me heel vet.

Grumpig
Trainer
Trainer
Berichten: 242
Lid geworden op: 24-10-2009 14:08

Bericht door Grumpig » 31-10-2009 22:00

ik ook, maar wanneer komt die in Nederland?? weet iemand da??
Afbeelding

Seviper
Beheerder
Beheerder
Berichten: 960
Lid geworden op: 12-10-2009 09:10

Bericht door Seviper » 01-11-2009 13:42

De Engelse dub van de film zal aanstaande vrijdag worden uitgezonden in Australië.

De Franse DVD is aangekondigd voor 11 december.

Er is dus een grote kans dat Jetix de film ook volgende maand uitzend.
AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding

Zer0Z14
Frontier Brain
Frontier Brain
Berichten: 1076
Lid geworden op: 13-10-2009 20:05

Bericht door Zer0Z14 » 01-11-2009 13:51

Ik ben bijna klaar met het synopsis (verhaal) voor post 1 van deze film.

Max
Beheerder
Beheerder
Berichten: 1210
Lid geworden op: 07-10-2009 17:38

Bericht door Max » 01-11-2009 13:56

Zer0Z14 schreef:Ik ben bijna klaar met het synopsis (verhaal) voor post 1 van deze film.
Stuur die maar in een PM, dan kan ik hem in het bovenste bericht zetten.
Afbeelding

Zer0Z14
Frontier Brain
Frontier Brain
Berichten: 1076
Lid geworden op: 13-10-2009 20:05

Bericht door Zer0Z14 » 01-11-2009 13:57

Ok Max, zal ik doen. Ik ben ook nog bezig met DVD-Rip van Sonic X.

Max
Beheerder
Beheerder
Berichten: 1210
Lid geworden op: 07-10-2009 17:38

Bericht door Max » 03-11-2009 08:32

Trailer toegevoegd.
Afbeelding

Jeanz
Encoder
Encoder
Berichten: 848
Lid geworden op: 13-10-2009 21:23

Bericht door Jeanz » 03-11-2009 09:48

Mooie trailer, Max :wink:
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Zer0Z14
Frontier Brain
Frontier Brain
Berichten: 1076
Lid geworden op: 13-10-2009 20:05

Bericht door Zer0Z14 » 04-11-2009 15:07

Wat is de beste NL naam voor Spiky-ear Pichu?

Ik denk dat Jetix de film nog niet uit gaat zenden, aangezien Ash' Chimchar nog niet is ge-evolueert. Waarschijnlijk begint in januari 2010 DP:GB en op de Pokémon Day 2010 de film première.

Plaats reactie