kingdom hearts

Praat over je favoriete games.
Plaats reactie
lugia v.s suicune
Trainer
Trainer
Berichten: 178
Lid geworden op: 07-04-2010 15:25

kingdom hearts

Bericht door lugia v.s suicune » 26-10-2010 18:10

Afbeelding

Kingdom Hearts begint op een tropisch eiland genaamd Destiny Islands, het thuis van de hoofdrolspelers Sora, Kairi en Riku. De drie willen het eiland -waar Sora en Riku zijn opgegroeid- verlaten, om op zoek te gaan naar andere werelden te reizen. Ze besluiten een vlot te bouwen. De nacht voor de reis komt er een storm die het vlot laat wegdrijven en kwaadaardige schaduwwezens genaamd "Heartless" verschijnen. De drie vrienden worden gescheiden. Wanneer Sora Riku vindt, zegt Riku dat dit de kans is om van het eiland weg te komen en dat hij niet bang is voor de duisternis. Vervolgens omhult duisternis Riku en Sora. Een vreemd licht komt op Sora af, waarna hij weer terug op het eiland komt. Hij heeft nu een vreemd zwaard in de vorm van een sleutel in z'n bezit, genaamd de Keyblade. Riku is verdwenen. Sora spoort Kairi op, maar ze kijkt wazig uit haar ogen en plotseling verdwijnt ze. Even later staat de wereld op het punt te ontploffen en wordt Sora een zwarte bol ingezogen.

Na Destiny Islands wordt Sora wakker in een onbekend dorpje. Sora probeert uit te zoeken wat er gebeurd is en ontmoet Cid (Final Fantasy VII), die hem vertelt dat hij in Traverse Town is. Ondertussen zijn ook Donald Duck en Goofy in Traverse Town belandt, die op verzoek van hun koning de "Key" moeten vinden. Zij ontmoeten Aerith (Final Fantasy VII), die hen meer informatie geeft over de "Key". Leon (Final Fantasy VIII) en Yuffie (Final Fantasy VII) vinden Sora en zeggen hem dat de Heartless worden aan getrokken door de keyblade en geven ook hem meer informatie. Leon kan nog steeds niet begrijpen waarom de Keyblade een kind uit kiest (want de Keyblade kiest zijn drager). Als er opnieuw Heartless te voorschijn komen, komen Donald en Goofy Sora tegen. Na het verslaan van een reuzachtige Heartless, besluit Sora om met Donald en Goofy mee te gaan. Ze gaan samen op weg naar nieuwe werelden, in de hoop de vrienden van Sora of de koning te vinden. Bijna elke wereld die ze bezoeken is gebaseerd op een Disneyfilm. Ze komen langs Wonderland (Alice in Wonderland), Olympus Colliseum (Hercules), de Diepe Jungle (Tarzan), het Honderdbunderbos (Winnie de Poeh), Agrabah (Aladdin), Monstro (Pinokkio), Atlantica (De Kleine Zeemeermin), Halloween Town (The Nightmare Before Christmas) en Nooitgedachtland (Peter Pan). In het Olympus Colliseum verschijnen daarnaast ook Cloud en Sephiroth uit Final Fantasy VII. Het blijkt dat de Heartless elke wereld willen vernietigen en om dit te stoppen, verzegelt Sora in elke wereld de "Keyhole", het sleutelgat tot het hart van de wereld. Verschillende Disneyschurken staan hen in de weg, onder andere de Harten Koningin (Alice in Wonderland), Hades (Hercules), Oogie Boogie (The Nightmare Before Christmas), Clayton (Tarzan), Jafar (Aladdin), Kapitein Haak (Peter Pan) en tot slot de leider van deze schurken: Malafide (Doornroosje). Het doel van Malafide is het verzamelen van de zeven meisjes die de puurste harten van iedereen hebben, de zogenoemde "Princesses of Heart". Deze prinsessen zijn Sneeuwwitje (Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen), Assepoester (Assepoester), Aurora (Doornroosje), Jasmine (Aladdin), Alice (Alice in Wonderland), Belle (Belle en het Beest) en Kairi. Als Malafide hun harten opoffert, heeft ze de macht om de laatste keyhole te openen en oppermachtig te worden.

In Traverse Town vindt Sora Riku terug maar verliest hem al snel weer uit het oog. Malafide is Riku aan het beïnvloeden en zegt dat Sora hem gewoon vervangen heeft door Donald en Goofy. Later komt Sora Riku nog eens tegen in de buik van Monstro, Riku is geïnteresseerd in Pinnokio voor zijn hart. Maar Pinnokio wordt ontvoerd door een grote Heartless. Riku en Sora verslaan deze waarna Riku weer verdwijnt. Nog later vinden ze Riku weer terug, in Nooitgedachtland, deze blijkt nu de kracht te hebben over de Heartless. Ook vinden ze hier Kairi terug maar Kairi is levenloos en is haar hart verloren aan de Heartless. Vervolgens trekt Riku weer verder met Malafide en neemt Kairi met hem mee.

Uiteindelijk komen Sora, Donald en Goofy aan in Hollow Bastion, het hoofdkwartier van Malafide. Hier wordt een Beest aangevallen door Riku. Beest is in staat geweest naar Hollow Bastion te komen door zijn hart te volgen naar Belle, die ook ontvoerd was. Sora ziet Riku weer, waarbij Riku de Keyblade afpakt. Aangezien Donald en Goofy de opdracht hadden gekregen de Key te volgen, laten ze Sora achter en volgen ze Riku. Sora zet met behulp van Beest de achtervolging in en als Riku op het punt staat Sora aan te vallen, redt Goofy hem met zijn schild. Donald loopt ook terug en op het moment dat Sora begrijpt dat zijn vrienden belangrijker voor hem zijn dan de Keyblade, is zijn hart sterker dan dat van Riku en keert de Keyblade terug bij hem. Riku vlucht en ze gaan naar Malafide, die ze in een gevecht verslaan. Riku verschijnt na het gevecht plotseling en lijkt niet helemaal zich zelf meer te zijn. Hij heeft tevens een eigen Keyblade gekregen. Deze is in staat het hart van een persoon te ontgrendelen en de duisternis in het hart te ontwaken. Dit is wat hij bij Malafide doet. Malafide krijgt een enorme krachtstoot en is in staat om in een draak te veranderen. Sora en zijn vrienden verslaan haar echter, wat haar dood zou betekenen. Toch keert Malafide op magische wijzen terug in deel 2 met behulp van haar kraai en haar mantel die nog overgebelven was.

Sora confronteert Riku weer, maar hij komt er nu achter dat Riku overgenomen is door Ansem, een duistere wetenschapper die naar de kracht van de Heartless verlangt. Het blijkt dat Malafide de laatste Keyhole niet had kunnen openen, omdat het hart van Kairi al die tijd in het lichaam van Sora zat. Dit was al zo vanaf het moment dat Sora haar zag verdwijnen in Destiny Islands. Als Sora Riku echt verslagen heeft, gebruikt hij de Keyblade die Riku achterlaat om zijn eigen hart te ontgrendelen. Het hart van Kairi keert terug naar haar eigen lichaam. Ook blijken de zes harten van de andere Princesses of Hearts in de Keyblade van Riku te zijn opgeslagen, die nu ook teruggaan naar hun eigenaren. Hierdoor wordt echter de laatste Keyhole geopend. En ander bij effect is dat Sora's hart ook zijn lichaam verlaat en vervolgens verdwijnt hij in het niets. Onzeker of Sora nog leeft, vluchten Donald en Goofy samen met Kairi uit Hollow Bastion. Als ze bij de uitgang worden omsingeld door Heartless, ontdekt Kairi dat één van deze Heartless Sora is. Kairi omhelsd hem en roept zijn naam. Vervolgens verandert Sora weer terug in een normaal mens en bedankt Kairi. Hij brent haar vervolgens naar Traverse Town, waar ze veilig is. Daar belooft hij haar dat hij naar haar terug zal keren, zodra alles veilig is en hij Riku heeft gevonden. Om zekerheid te hebben geeft Kairi haar Lucky Charm en laat hem beloven dat hij deze terug zal brengen. "Waar je ook heen gaat, ik zal altijd bij je zijn."

Als Sora, Donald en Goofy later een weg terug naar Hollow Bastion vinden, lukt het Sora om de Keyhole binnen te gaan en het van binnenuit te vergrendelen. Sora ontmoet ook opnieuw Leon, Yuffie en Aerith. Zij blijken oorspronkelijk uit Hollow Bastion te komen, voordat Malafide en de Heartless binnnen vielen. In Hollow Bastion neemt Sora afscheid van hen, van het Beest en van de overige Princesses of Hearts. Daarna gaat hij samen met Donald en Goofy naar End of the World, de wereld van de Heartless. Daar willen ze Riku vinden en Ansem voor goed verslaan. Na een zoektocht komen ze aan bij de poort naar Kingdom Hearts. Ansem wilt deze poort openen om absolute duisternis te bemachtigen. Helaas voor Ansem blijkt Kingdom Hearts uit puur licht te bestaan, zo puur dat het Ansem vernietigd.

Om te zorgen dat de Heartless van Kingdom Hearts op z'n plaats blijft, moet de poort gesloten worden. Als Sora, Donald en Goofy de poort willen sluiten, duikt Riku, die z'n lichaam terug heeft, plotseling op aan de binnenkant van de poort en helpt hen met het sluiten van de poort. Hij laat Sora beloven goed voor Kairi te zorgen. Ook duikt Mickey Mouse (de koning) op, die een eigen Keyblade heeft, en de Heartless in de poort afhoudt, terwijl de anderen de poort sluiten. De poort wordt aan beide kanten verzegeld door Sora en Mickey.

De poort verdwijnt en achter de poort verschijnt plotseling een weg. Ineens hoort Sora Kairi en als hij zich omdraait, ziet hij haar staan. Hij rent op haar af, maar weet dat hij niet met haar mee kan. Alle werelden die waren vernietigd, worden weer hersteld, en Kairi wordt mee terug genomen naar Destiny Islands. Sora volgt Donald en Goofy, om op zoek te gaan naar Riku en Mickey. Hier sluit het verhaal van Kingdom Hearts. Deze zal vervolgd worden in Kingdom Hearts Chain of Memories en Kingdom Hearts II.

Er zijn aan na de aftiteling twee "secret endings" te zien. Deze verwijzen alvast naar de vervolg games. De eerste laat het begin zien van Chain of Memories. Sora, Donald en Goofy zijn op zoek naar Riku en Koning Mickey. Ze zien Pluto met een brief van de Koning. Ze volgens hem vervolgens door het grasveld, vol hoge moed dat ze hun doel zullen bereiken. De tweede secret ending laat een scène zien, die later meer uitleg zal krijgen in Kingdom Hearts II. Het laat een onbekend persoon zien, die gehuld is in het zwart. Zijn gezicht is niet goed zichtbaar. Hij loopt door de straten van een uitgestorven stad. Als opeens Heartless verschijnen, grijpt de persoon twee Keyblades. Boven op een groot gebouw staat een andere persoon. Deze is ook in zwart gehuld en heeft een blinddoek voor zijn gezicht. Dit blijkt Riku te zijn, iets ouder dan eerst. Na een wir war van zinnen en woorden, verschijnt het laatste shot. Het laat een jaar oudere Kairi zien op het strand, die in de verte een soort vallende ster ziet.

bron: wikipedia
the new dragon quest number 9
nintendo V.S sega woho wins the grand battle
into the world of kingdom hearts
say, cheese
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Encoding:draken jagers
binnenkort:monster allergy
ned's survival gids seizoen 2 en hamtaro
voltooid:medabots

Animaniacsfan03
Verbannen
Berichten: 415
Lid geworden op: 27-12-2009 12:26

Re: kingdom hearts

Bericht door Animaniacsfan03 » 27-10-2010 12:07

Waarom geen Scar
Iggy Arbuckle: Het varkentje dat strijd voor de natuur!

lugia v.s suicune
Trainer
Trainer
Berichten: 178
Lid geworden op: 07-04-2010 15:25

Re: kingdom hearts

Bericht door lugia v.s suicune » 27-10-2010 14:21

Animaniacsfan03 schreef:Waarom geen Scar
wat is dat :?: :?
the new dragon quest number 9
nintendo V.S sega woho wins the grand battle
into the world of kingdom hearts
say, cheese
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Encoding:draken jagers
binnenkort:monster allergy
ned's survival gids seizoen 2 en hamtaro
voltooid:medabots

moonangel
Ondertitelaar
Ondertitelaar
Berichten: 402
Lid geworden op: 28-02-2010 10:20

Bericht door moonangel » 27-10-2010 17:05

Scar is een leeuw een slechte leeuw van Leeuwenkoning. Anders kijk je maar op youtube hoe hij eruit ziet.
Sub: DN Angel, Black Rock Shooter

Afbeelding

Ester
Encoder
Encoder
Berichten: 411
Lid geworden op: 21-10-2009 11:35

Bericht door Ester » 27-10-2010 17:10

Ik kwam maar niet verder dan dat ene gevecht (KH2) met die vent met rood lang tekelhaar...dan komt Kairi opeens weer in beeld enzo...

Maar deze kon ik maar niet verslaan...en heb sindsdien niet meer gespeeld..lol
Weet iemand wel hoe je hem verslaat? Hij is echt heel snel enzo.. :?

Kingdom Hearts games zijn heel erg leuk en gaaf! :D
Oktober Pokemon X & Y! :D

lugia v.s suicune
Trainer
Trainer
Berichten: 178
Lid geworden op: 07-04-2010 15:25

Bericht door lugia v.s suicune » 27-10-2010 17:20

Ester schreef:Ik kwam maar niet verder dan dat ene gevecht (KH2) met die vent met rood lang tekelhaar...dan komt Kairi opeens weer in beeld enzo...

Maar deze kon ik maar niet verslaan...en heb sindsdien niet meer gespeeld..lol
Weet iemand wel hoe je hem verslaat? Hij is echt heel snel enzo.. :?

Kingdom Hearts games zijn heel erg leuk en gaaf! :D
ik heb niet een idee om hem te verslaan maar bij snelle vijanden verdedig ik veel
en val ik heel soms aan :wink:
the new dragon quest number 9
nintendo V.S sega woho wins the grand battle
into the world of kingdom hearts
say, cheese
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Encoding:draken jagers
binnenkort:monster allergy
ned's survival gids seizoen 2 en hamtaro
voltooid:medabots

Animaniacsfan03
Verbannen
Berichten: 415
Lid geworden op: 27-12-2009 12:26

Bericht door Animaniacsfan03 » 28-10-2010 10:40

moonangel schreef:Scar is een leeuw een slechte leeuw van Leeuwenkoning. Anders kijk je maar op youtube hoe hij eruit ziet.


Afbeelding
Iggy Arbuckle: Het varkentje dat strijd voor de natuur!

Zenchi
Berichten: 6
Lid geworden op: 30-06-2012 23:34

Bericht door Zenchi » 22-08-2012 22:30

De originele Kingdom hearts is nog steeds een van mijn favoriete games, ondanks dat ik de serie de laatste tijd wat minder vind worden.
Blijf toch hopen op een vervolg voor de PS3.

En af en toe zet ik de OST nog wel eens aan tijdens het gamen.

Plaats reactie